Beste geïnteresseerde in de mesologie,

Fijn dat de mesologie je nieuwsgierigheid heeft gewekt en je interesse voor de opleiding hebt. Mesologie is een holistische geneeskunde die ánders kijkt naar gezondheid. Mesologie vervult een brugfunctie tussen wetenschap en empirie, zij is een brug tussen Oost en West. Zij vormt een integratie van verschillende geneeswijzen. Binnen de huidige geneeskunde bestaat een groot scala aan ‘onbegrepen klachten’, mesologie onderzoekt in zijn totale functie, maakt de klachten heel begrijpelijk en biedt oplossingen met een individueel gezondheidsplan.

De studie mesologie is een prachtige ontdekkingstocht in het functioneren van de mens, met een grote nadruk op het waarom van de functie. Het is boeiend hoe de mens, functionerend in zijn persoonlijke evenwicht, ziekte zelf kan overwinnen. Hoe onderzoek je dit persoonlijke evenwicht? Welke voeding past bij de persoon en leefstijl? Welke natuurlijke middelen helpen ziekte te bestrijden?

Mesologie werd in 1991 in Nederland opgericht en is de meest vooraanstaande opleiding in de natuurgeneeskunde. De kwaliteit staat hoog aangeschreven bij verzekeringen en beroepsorganisaties in complementaire zorg. De studie mesologie heeft 3 fasen:

  • Fase 1: Propedeuse, onze uitgebreide medische basiskennis MBK+ (1 jaar)
  • Fase 2: Meso-Coach: Westerse en Oosterse voedingsleer om patiënten gericht te adviseren en begeleiden bij aanpassingen in hun voedingspatroon (1 jaar)
  • Fase 3: Mesologie, verdieping en praktische uitbreiding volgens de pijlers van de mesologie. Verbonden met de uitgebreide co-therapie in onze opleidingskliniek (2 jaar).

De tijdsinvestering in de opleiding mag misschien lang overkomen, maar de studie voor een serieus beroep vraagt veel kennis en vaardigheden. Het ánders leren kijken naar voeding, ziekte en functioneren, naar genezen, vraagt een gedegen opleiding.

De opleiding is een grondige voorbereiding op de uitoefening van een prachtig vak. Het is niet gemakkelijk, maar uiterst fascinerend en biologerend. De opleiding is kleinschalig, met persoonlijke begeleiding naar de eindexamens.

Na de opleiding volgt de stap naar het voeren van je eigen praktijk, waarin al onze afgestudeerden ook slagen. Er is een grote vraag naar mesologen, logisch, want steeds meer mensen willen ánders kijken naar hun gezondheid. Vanuit mijn eigen, bijna 30-jarige ervaring deel ik graag de tevredenheid en voldoening om patiënten daadwerkelijk te kunnen helpen.

Ik zou het fijn vinden als ik je binnenkort op onze school mag begroeten.

Met vriendelijke groeten,

Robert Muts D.O. / D.M.

Directeur Academie voor Mesologie