Cotherapie en stage

Stage

Gedurende de opleiding wordt er stage gelopen in praktijken voor Mesologie in het land. De stage beslaat 10 dagen per jaar en is bedoeld om kennis te maken en feeling te houden met het beroep Mesoloog.
In deze stage staan de competenties en de persoonlijke ontwikkeling op de voorgrond. De stage wordt opgebouwd met in achtneming van de geleerde praktische vaardigheden. Zo veel mogelijk worden de aangeleerde praktische vaardigheden direct in de natuurgeneeskundige praktijk toegepast.

Cotherapie

In het laatste jaar van de opleiding wordt een cotherapeutschap aangeboden. Gedurende dit jaar wordt u in deeltijd intensief begeleid in:

 • Het onderzoeken van patiënten;
 • Het opstellen van een behandelplan;
 • Evaluatie en beoordeling;
 • Integratie van kennis en vaardigheden;
 • Correspondentie met artsen.

De begeleiding wordt gegeven door ervaren docent-mesologen D.M.. Het cotherapeutschap wordt gehouden in het Integraal Medisch Centrum, dat in hetzelfde gebouw als de opleiding is gevestigd.
De cotherapeutschappen vormen een geweldige gelegenheid om het beroep Mesoloog in de praktijk te leren. Bij iedere te behandelen patiënt is persoonlijke begeleiding, zowel in het onderzoek als in de behandeling aanwezig. De cotherapeuten die in de afgelopen jaren van deze gelegenheid gebruik hebben gemaakt, benadrukken allen de noodzaak van een dergelijke praktijkgerichte begeleiding. De cotherapeutschappen kunnen in combinatie met de binnen de periode te schrijven verslagen en een separate casestudie het eindwerk (thesis) van de studie vormen.

Ervaringen van studenten / Cotherapeuten:

Na al die jaren in de boeken te hebben gezeten, stond ik te popelen om het geleerde in praktijk te brengen. Het eerste weekend is het ontzettend spannend, maar door samen met je co-maatje en de begeleiding met patiënten aan de slag te gaan, leer je écht wat de mesologische visie is. Iedere patiënt en ieder weekend leer je wéér heel veel bij, tot je na 1 jaar klaar bent om als zelfstandig mesoloog de wijde wereld in te stappen. Mij heeft dit co-jaar meer gebracht, dan ik van tevoren verwacht had: je voorbereiding op een consult, het afnemen van een anamnese, praktijkkennis van middelen waar we mee werken, wat erbij komt kijken om een praktijk te voeren, hoe waardevol overleg met collega’s is, en nog veel meer. In het co-jaar merk je zelf, maar ook je omgeving, dat je transformeert van student naar mesoloog. Een ervaring die ik niet had willen missen en waar ik met veel plezier op terug kijk! – Patricia van Houten

Mijn ervaringen met de co-therapie zijn:

 • Erg leerzaam (theorie toepassen in de praktijk), goede en praktische tips, praktische ervaring
 • Ik merk dat ik dit werk graag doe en vind het ook dankbaar werk om te doen
 • Ik ben blij met de mogelijkheid voor co-therapie; het is de ideale voorbereiding op het zelfstandig aan de slag gaan in mijn toekomstige eigen praktijk
 • In feite werk je onder begeleiding met je eigen patiënten
 • Ik groei in deze co-therapie, leer bij elke patient weer bij
 • De co-therapie stimuleert mij om mij verder te ontwikkelen in het vakgebied
 • De co-therapie vindt plaats in een prettige werksfeer met bijzonder professionele ondersteuning; feedback wordt ook op een fijne en constructieve wijze gegeven
 • Ik ben blij met de begeleiding die ik van de Marleen, Evelyn en Liesbeth krijg. Helemaal top!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?