Gewrichten, wervelkolom, huid, inwendige organen, etc. worden op basis van de huidige toestand en compensaties uit het verleden onderzocht. Dit is een verfijnd manueel (met de handen) en palpatoir onderzoek op het vlak van het bewegingsapparaat en de inwendige organen. De mesoloog is hier jarenlang in geschoold, zowel in het vaststellen van de gezonde beweeglijkheid van structuren als in de niet normale beweeglijkheid.

Anamnese

De vragenlijst wordt besproken en aanvullende vragen worden gesteld. Systematisch wordt gevraagd naar de klachten, omstandigheden en voorgeschiedenis. De bij het onderzoek gevonden dysfuncties zullen de symptomen van de vragenlijst verklaren.

Lichamelijk onderzoek

Gewrichten, wervelkolom, huid, inwendige organen, etc. worden op basis van de huidige toestand en compensaties uit het verleden onderzocht. Dit is een verfijnd manueel (met de handen) en palpatoir onderzoek op het vlak van het bewegingsapparaat en de inwendige organen. De mesoloog is hier jarenlang in geschoold, zowel in het vast stellen van de gezonde beweeglijkheid van structuren als in de niet normale beweeglijkheid.

Pols– en tong diagnostiek

Pols- en tongdiagnostiek volgens geïntegreerde oosterse geneeskunde (de traditionele Chinese geneeswijzen en de ayurveda). De pols vertelt ons hoe verschillende orgaansystemen met elkaar samenwerken. Vorm, kleur en beslag van de tong zijn een weerspiegeling van de processen in het maag-darmkanaal.

Electro-Fysiologische-Diagnostiek

Er worden ca. 80 – 100 punten (voornamelijk) aan handen en voeten gemeten. Dit is een weerstandsmeting van acupunctuurpunten, die bij dysfunctie een veranderde meetwaarde laten zien. Al negen universiteiten hebben de diagnostische mogelijkheden van deze methode aangetoond. Met dit onderzoek worden door middel van een individueel aangepaste meetmethode, functies en dysfuncties in kaart gebracht, om vervolgens in logische samenhang gebracht te worden.

Terug naar inhoud van de opleiding