Hoe zit het lichaam in elkaar? Wat is de taak van de inwendige en uitwendige organen? Wat is ziekte precies? En hoe kun je ziekten en aandoeningen behandelen? Je hoeft geen arts te zijn om nieuwsgierig te zijn naar de antwoorden op deze vragen. Je krijgt veel van deze antwoorden wanneer je de opleiding medische basiskennis (propedeuse; 1 jaar) gaat volgen.

Medische basiskennis is van groot belang wanneer je in de gezondheidszorg werkt. De opleiding medische basiskennis is een goede manier om je met die basiskennis vertrouwd te maken. In minder dan een jaar tijd (10 weekenden van drie dagen) komen alle relevante aspecten aan de orde.

Voor wie?

De opleiding medische basiskennis is voor iedereen die snel en eenvoudig medische kennis wil opdoen én gebruiken. Bijvoorbeeld als basis voor een vervolgopleiding in de complementaire gezondheidszorg.

Het einddoel

De opleiding medische basiskennis brengt je fundamentele medische kennis bij op HBO-niveau. Het certificaat dat je na de met goed gevolg afgelegde examens behalen kunt, geeft aan dat je de basiskennis beheerst. Het opent de weg naar een vervolgstudie.

De propedeuse vormt voor therapeuten de basis voor hun beroepsopleiding. In één jaar (10 weekenden van drie dagen) leert u alles om het beroep in de complementaire geneeswijzen een stevig fundament te geven.

De propedeuse vormt het eerste jaar van de opleiding tot Mesoloog of Meso-Voedings-Coach. De propedeuse aan de Saiga is méér dan de gemiddelde MBK-cursus die in Nederland wordt aangeboden, o.a. door neurologie, biochemie, palpatoire anatomie, etc. Een behaalde MBK-cursus is derhalve geen vervanging van de propedeuse.

Lees verder op: http://www.medische-basis.nl