Cursus Embryologie & Evolutieleer voor de Mesologie


 

 • Robert Muts D.O. / D.M. / MSC

 • Incl. Thee, koffie & lunch

 • Fysieke bijeenkomst

 • 10 & 11 juni 2022

 • Kosten €275

  Cursus beschrijving

  Vanuit de Mesologie-opleiding kennen we de anatomie en meer nog de fysiologie. Vandaaruit interpreteren we veelal de functie c.q. dysfunctie die we bij (pols, tong, fysisch en EFD) onderzoek vast stellen.

  Kennis vanuit de Embryologie en de Evolutieleer brengt deze functie in een breder perspectief en vandaaruit ook de interpretatie van de dysfunctie. Nog verder bekeken brengt dit een inzicht in een van onze speerpunten: ‘de functie van de dysfunctie’. De evolutieleer, als wetenschap, leert ons een ándere manier van denken dan de reductionistisch opgezette wetenschap van nu. Gecombineerd met de Embryologie brengt ons dit naar het waarom functies bestaan, ontstaan en voortgaan. Dit wordt in deze korte cursus gecombineerd met A.P.E.N., het denken in wat is functioneel, wat is compensatie, wat is noodzaak, wat is een verstoring?


  Cursusdata

  • 10 juni
  • 11 juni

  Kostencursus

  De kosten voor deze cursus bedragen € 275 en dat is inclusief koffie, thee, lunch, parkeren en documentatie. De NVVM c.q. RM geeft 4 accreditatiepunten voor deze cursus. KTNO accrediteert de cursus voor 16 uur.

   

  De volgende onderwerpen worden belicht


  ● De embryogenesis in vogelvlucht.

  ● De evolutieleer als denkraam

  ● De betekenis van embryologie voor de verschillende organen

  ● De betekenis van evolutieleer voor de verschillende organen.

  ● De ontwikkelingen in relatie tot functie en dysfunctie

  ● De betekenis van pathologie

  ● Osteopathische visie op loopstijlparameters, loopschoeisel, inlegzolen en beenlengteverschil

  ● Onderzoeksschema, inhibitietesten, behandelprincips, aandachtspunten en toepassingen in diagnostiek en behandeling

  Cursusleiding

  De cursus wordt gegeven door Robert Muts D.O. / D.M. / MSC.
  Robert heeft meer dan 30 jaar ervaring als mesoloog en osteopaat in zijn praktijk en al even lang als docent in vele vakken. Als oprichter van de Academie voor Mesologie is hij bewaker van het concept en gedachtengoed van de Mesologie.

  Als praktijkmens, docent, directeur, pionier, president of Europe (Osteopathy) heeft hij vele zaken voorbij zien komen, ten goede en helaas ten slechte. In het tijdsgewricht van nu en met de huidigen paradigmashift, is hij tevens voorvechter van de rol van de complementaire geneeskunde in de gezondheidszorg.

  Cursuslocatie


  Routebeschrijving
  • Contactweg 145-153
  • 1014 BJ Amsterdam