Collegetour - Typologie


Aanmelden

 • Robert Muts D.O. / D.M. / MSC

 • Incl. Thee, koffie & lunch

 • Fysieke bijeenkomst

 • 2025 (2e helft)

 • Kosten € 185,-

  Cursus beschrijving

  De visie op Typologie binnen alle opleidingen die onder de vlag van het CIG worden verzorgd, bestaat uit 3 onderdelen namelijk de Basisconstitutie, Persoonlijkheden en Karakterstructuren. Binnen ons vakgebied 3 pijlers waar we al lang mee werken en die de grondslag vormen voor het ánders kijken naar klachten en waarop onze diagnostiek en therapie is gebaseerd.

  Het concept van deze dag is gebaseerd op het “Collegetour” principe, oftewel de vragen van de deelnemers vormen de input voor de dag.

  Ter voorbereiding van deze nascholingsdag bekijk je de eerste 4 Webinars Typologie (van de 7). Zo kunnen we op de dag zelf, na een korte inleiding meteen de diepte induiken met elkaar.

  Daarbij kunnen vragen vooraf geformuleerd en opgestuurd worden naar s.jorg@mesologie.nl.  Op de Collegetour-Dag zelf kunnen we daaruit putten en zo nodig didactisch opbouwen.


  Cursusdatum

  • nog nader te bepalen (2e helft 2025)


  Kosten cursus

  De kosten voor deze cursus bedragen € 185,- en dat is inclusief koffie, thee, lunch, parkeren en documentatie. Het RM heeft 3 accreditatiepunten toegekend en KTNO accreditatie is in aanvraag.

   

  De volgende onderwerpen worden belicht


  Basisconstitutie: ectomorf, mesomorf, entomorf. (Webinar 30)
  Mensen zijn verschillend, hebben een ander lijf, denken anders. Toch zijn er basistypen te zien en te herkennen. In de Mesologie combineren we de eeuwenoude kennis uit de Ayurveda met de embryonale ontwikkeling in het prille begin, en de ontdekkingen in de psychologie. (Incl. Test Website IMC)  Persoonlijkheid: avonturier, rechter, magiër, zoeker, bemiddelaar. (Webinar 31 & 32)
  Combinatie van Ayurveda, TCM, Embryologie en Psychologie. Hoe ontwikkelen we in de baarmoeder en welke functies kunnen ons reeds typeren. Bij iedereen staan andere functies op de voorgrond, niet genetisch, maar wel constitutioneel. Er worden reeds eigenschappen ontwikkeld, waar de psyche, de emoties en het denken aan gekoppeld zijn. (incl. Test Website IMC).   Karakterstructuur: creatieve (schizoid), beminnaar (oraal), uitdager (psychopaat), verdrager (masochist), prestatiegericht (rigide). (Webinar 33)
  Ontwikkeling in de eerste levensjaren; de groeistappen. In de ontwikkelingspsychologie zijn daar 5 stappen of basisbehoeftes te zien. Wanneer er ‘stagnatie’ in een van de 5 stappen optreedt, ontwikkeld zich een verdedigingsmechanisme; een pantser. Zowel in het lijf als in de psyche. (incl. Test Website IMC). 

  Bekijk de 4 Webinars over Typologie (nr. 30 t/m 33) op www.integraalmedioschcentrum.nl/webinar

  Doe de Testen over Typologie op www.integraalmedischcentrum/voedingsadvies. 

  Stel je vragen en mail deze naar s.jorg@mesologie.nl 

  Cursusleiding

  De cursus wordt gegeven door Robert Muts D.O. / D.M. / MSC.
  Robert heeft meer dan 30 jaar ervaring als mesoloog en osteopaat in zijn praktijk en al even lang als docent in vele vakken. Als oprichter van de Academie voor Mesologie is hij bewaker van het concept en gedachtengoed van de Mesologie.

  Als praktijkmens, docent, directeur, pionier, president of Europe (Osteopathy) heeft hij vele zaken voorbij zien komen, ten goede en helaas ten slechte. In het tijdsgewricht van nu en met de huidigen paradigmashift, is hij tevens voorvechter van de rol van de complementaire geneeskunde in de gezondheidszorg.

  Cursuslocatie


  Routebeschrijving
  • Contactweg 145-153
  • 1014 BJ Amsterdam

  Meld je aan voor de Collegetour - Typologie

  Docent: Robert Muts D.O. / D.M. / MSC.

  Locatie: IMC, Contactweg 145-153, 1014 BJ Amsterdam

  Kosten: € 185

  Let op: bij aanmelden selecteer je “Maak alumnus account aan” en vervolgens “postacademisch)

  Aanmelden

  € 185,-