Mara studeert Mesologie: “Je weet waar je het voor doet”

Mara studeert Mesologie: “Je weet waar je het voor doet”

mara

Nadat Mara Visser (37) ooit bij een mesoloog terechtkwam, werd haar interesse voor het beroep gewekt. Mara: “Ik vond het een heel mooi vak. En in de loop van de jaren bedacht ik dat ik toch ook graag mesoloog wilde worden.” Nu zit ze in het derde jaar van haar opleiding. Als het goed is, is Mara volgend jaar klaar. Ze kan niet wachten om haar eigen praktijk te starten. “Je begint de opleiding natuurlijk met een bepaald doel,” legt ze uit. “Het is niet iets wat je er zomaar bij gaat doen, want je weet dat je uiteindelijk mesoloog wordt.”

Andere achtergrond

Naast haar opleiding werkt Mara in een totaal andere branche. De keuze om naast haar baan de opleiding Mesologie te gaan volgen maakte ze dan ook niet zomaar. “Het scheelde voor mij dat het even duurde voor de opleiding weer startte, dus ik heb hier een paar jaar over na kunnen denken.” En Mara is niet de enige. Veel van haar studiegenoten doen iets anders naast de opleiding. “We hebben een stewardess, een vertaler en een juf in de klas. Sommigen hebben al een achtergrond in de Osteopathie en zijn Mesologie erbij gaan doen. En weer iemand anders is ambulanceverpleegkundige. Dus het is een heel diverse groep,” zegt Mara.

Oosterse zienswijze

Het leukste aan de opleiding? Dat vindt ze de Oosterse vakken zoals Traditional Chinese Medicine (TCM) en Ayurveda. Maar ook Homeopathie. “Ik vind die zienswijze heel mooi en ik vind het ook een mooie aanvulling op de reguliere geneeskunde.” Mara gaat met veel plezier naar de lesdagen toe. Daar leerde ze al snel dat je als mesoloog eigenlijk nooit voldoende weet. En van de stages krijgt ze veel energie. “Daar kun je het meeste zien en leren.”

Samen de opleiding doen

De beslissing om terug naar de schoolbanken te gaan, brengt ook uitdagingen met zich mee. Zo is Mara minder gaan werken om meer tijd voor haar studie en stage te hebben. En vereist de opleiding soms ook wat flexibiliteit. “Je merkt dat wij de nieuwe lichting studenten Mesologie zijn,” vertelt ze. “Dus dat vraagt soms ook wat van ons. Maar juist doordat iedereen heel erg bewust de keuze voor Mesologie heeft gemaakt, zie je dat iedereen heel erg zijn best doet. Daarin helpen we elkaar ook en stimuleren we elkaar als het moeilijk is. Ik vind het heel prettig dat je op die manier samen de opleiding doet.”

De moeite waard

Voor wie de opleiding nog meer geschikt is? “Voor iedereen die geïnteresseerd is in het kijken naar gezondheid vanuit een holistische kant. Het is een vierjarige opleiding, dus je moet je hier wel aan committeren. Maar dat is ook de moeite waard, want je weet waar je het voor doet. Ik heb heel veel zin om te starten als mesoloog, dat is zeker,” besluit Mara.