Andere uitstralende pijn

Andere uitstralende pijn

Patiënte van 41 jaar, verwezen door een osteopaat, met als klacht pijn in de nek, heup en linker been. Status na een whiplash (maart 2010). Onderrug, heup en been links zijn uitstralende klachten tot aan de tenen. Als nevenklachten wekelijks hoofdpijn links boven het oor en duizeligheid.
Onderzoek leverde een dysfunctie op de exocriene pancreas, ofwel de (voor)verteringsenzymen voor de darmen werden verminderd afgegeven. De gevolgen zijn legio en voor ieder mens weer anders.

In deze casus ontstonden afvalproducten in de darm als gevolg van een veranderde vertering door andere bacteriën (gisting en rotting). Deze afvalstoffen werden door de lever verwerkt als ‘normale stoffen’, ze zijn immers in hetzelfde lichaam ontstaan. De lever is een orgaan dat voedsel omzet tot lichaamseigen bouw- en brandstoffen. In deze casus werden de ‘niet-normale’ stoffen door het lichaam getransporteerd om zich in de gewrichten en kapsels te nestelen en daar klachten te veroorzaken. Waarom dit zich in de onderrug en linkerbeen heeft gemanifesteerd, heeft te maken met de ligging van de organen en doorgemaakte ongelukken.
We zijn nu 4 maanden en 2 consulten verder en de klachten zijn nagenoeg weg, met een onderhoudsmedicatie zullen we over een half jaar de functies controleren, want genezen kost tijd.