Bewust van voeding

Bewust van voeding

Patiënt 30 jaar, semi-prof wielrenner, met als klacht pijn in de linker bil, lies, heup en onderrug. Een half jaar door manuele therapie behandeld, zonder resultaat.

Colon sigomoideum (dikke darm) dwingt het bekken in een dwangstand, hetgeen de bilspieren (M. Gluteii), willen compenseren. Onderliggend probleem is een koemelk-intolerantie en een overbelasting vanuit granen / gluten (geen intolerantie). Patiënt blijkt iedere 2 uur 2 boterhammen en regelmatig zuivelproducten te eten. In samenwerking met osteopathie is de dikke darm en het bekken 2 x behandeld. Mesologisch gezien is de darm met kruiden behandeld. Vervolgens zijn koemelkproducten afgeraden en zijn de granen in de voeding sterk verminderd.

Klachten zijn nog minuscuul aanwezig.. Patiënt is zich nu bewust van zijn voeding in relatie tot zijn klachten. Binnen een dag merkt hij nu welke ‘foute’ voedingsstoffen de heup en onderrug belasten, waarna hij deze voedingsstoffen weg laat. Bijkomend neemt de energie in het algemeen toe en bovendien verbeteren de sportprestaties. Hiertoe is de vitaminen-mineralen-balans van de persoon als individu en gericht op zijn sport aangepast. De wielrenner gaat een stuk sneller, hij is nu zijn eigen E-bike, met de E van energie,.