Maag-stress

Maag-stress

Vrouw van 39 jaar, met als klachten niet fit zijn, verkoudheid en koorts, misselijkheid en maagpijn (met braken en bloed bij braaksel en ontlasting), af en toe erge hoofdpijn. Voorafgaand een periode van stress in de privéomstandigheden.

Mesologisch onderzoek leverde een gezonde jonge vrouw, met slechts afwijkingen van de maagfunctie. Uit nader onderzoek kwam een veel te lage productie van maagzuur naar voren, met gevolgen voor de eiwit- en vetvertering, darmflora, ontlasting en weerstand.
Met natuurlijke medicatie is de maagfunctie hersteld, waarmee alle klachten verdwenen zijn, inclusief de ernstiger symptomen, zoals bloed bij braken en ontlasting. Terug redenerend was de maag verkeerd belast door de stressperiode, en vooruit redenerend adviezen gegeven hoe (persoonlijk) met stress om te gaan, zonder deze nare gevolgen. Na vijf jaar gaat het nog steeds goed en is de, soms onvermijdelijke stress goed hanteerbaar.