Osteopathie: een enorme besparing

Osteopathie: een enorme besparing

Osteopathie is een belangrijke peiler in de gezondheidszorg en brengt de ziektekosten voor de helft naar beneden. Dat is het resultaat van de studie naar uitgaven van de Duitse verzekeringsmaatschappij BKK. Daarbij zijn de kosten voor 780 patienten die osteopathisch behandeld zijn over de jaren 2012 – 2014 vergeleken. Zowel uitgaven voor medicijnen, hulpmiddelen als ziekenhuisuitgaven zijn vergeleken over de periode van 6 maanden voor en 6 maanden na de osteopathische behandelingen. Volgens de opgave van de verzekeringsmaatschappij daalden de ziektekosten met 45%. Wanneer men de vergoedingen voor de osteopathiebehandelingen daarbij mee berekend, blijft nog een totale besparing van 20%.
In navolging van de BKK zouden ook Nederlandse verzekeringsmaatschappijen een kosten-baten-analyse moeten starten in plaats van te besparen op de vergoedingen voor osteopathie. Naast een bestaandrecht in de gezoindheid van mensen, onderschrijft dit onderzoek een economisch bestaansrecht.

Orgineel artikel:
http://www.mynewsdesk.com/de/verband-der-osteopathen-deutschland/pressreleases/enormes-einsparpotenzial-osteopathie-entlastet-krankenkassen-verband-der-osteopathen-deutschland-vod-e-v-begrusst-langzeiterhebung-1108966