Kitchen de-stress

Kitchen de-stress

Koken en stressStress is nooit volledig te vermijden. Er bestaat immers ook positieve stress die er voor zorgt dat we gemotiveerd presteren. Een gezonde portie stress behoort tot het leven zelf. Indien stress je echter begint te beletten normaal te functioneren moet je er iets aan doen. Sport en yoga kan voor sommigen een afdoende uitlaatklep zijn, maar doe het dan ook regelmatig. Leer positief denken.

Indien dit niet voldoende is, hoeft je niet onmiddellijk naar de zware en verslavende kalmeerpillen te grijpen. De keuken biedt voldoende soelaas: voldoende onverzadigde vetten, zoals vis, avocado, noten, etc. Voldoende magnesium om je te ontspannen: spinazie, cashew noten, vijgen. Liever een kop kruidenthee dan koffie. Verse groente, want vitamine C beheerst de stress en er zijn vele kalmerende keukenkruiden. En last but not least: koken werkt erg ontspannend.