Gewicht gewonnen

Gewicht gewonnen

Gewichtsverlies, schildklier en mesologiePatiënte, 38 jaar, gewichtsverlies en jeuk over het hele lichaam.

Niet om het makkelijk te maken, maar wel hoe de Mesologie werkt:
Onderzoek: Bijnierhormonen met gevolgen voor de lever, waardoor feedback naar de alvleesklier. Hierdoor zijn tekorten ontstaan en daarnaast onrust in het hoofd: het altijd maar iets moeten. Typisch voor een schildklier-onevenwicht, overigens een schildklier die probeert de boel te redden.
De therapie binnen de Mesologie was daarom niet gericht op de schildklier, maar juist op de oorzakelijke factoren: de prikkeling van de bijnieren (o.a. suiker, stress en de vicieuze cirkel van tekorten). Heel langzaam neemt het gewicht weer toe, maar bovenal komt er weer rust in het hoofd…. en in de schildklier.