Nee geen ADHD

Nee geen ADHD

ADHD lactose intollerantie en mesologieJongetje van drie jaar, met buikklachten en een opvliegend karakter, vaak onhandelbaar. De ‘officiële diagnose’ is ADHD en medicatie (Concerta, methylfenidaat) staat op het punt ingezet te worden.

Onderzoek toonde een lactose-intolerantie en een fosfor-stapeling in het bindweefsel. Fosfor komt normaal in het lichaam voor, zoals in botten, in DNA en als energie (ATP). Een stapeling van fosfor veroorzaakt gedrag, wat ik de lucifer noem: plotseling ontvlambaar, explosief, de energie moet eruit. Fosfor zit in (te) grote hoeveelheden in koemelk. Aanpak van de mineralenbalans en het weglaten van zuivel deden de ADHD-symptomen binnen drie maanden verdwijnen. En het jonge patientje is gelukkig bespaart van de bijwerkingen van zware medicatie.