Schade van nachtschade

Schade van nachtschade

Nachtschade, buikpijnen en mesologiePatiënte van 6 jaar, met iedere dag buikpijnen, onrustige huid, en elke dag dunne ontlasting. Onderzoek leverde geen reële problemen in de zin van slecht functionerende organen, wel een duidelijke intolerantie voor nachtschaden.

Nachtschade is een zeer uitgebreide plantenfamilie, er zijn wel 1500 tot 1700 soorten. Er zitten voor ons heel bekende en eetbare soorten bij, zoals de aardappel, tomaat, paprika, rode pepers en aubergine. De literatuur is vaag; Aardappelen bevatten solanine, een natuurlijke gifstof. In tomaten zit tomatine. Samengevat vallen de stoffen onder de alkaloïden, bekend om hun bittere smaak. Sommigen van ons kunnen daar niet tegen. Aardappels, tomaten en pepers zijn pas na ontdekking van Amerika (1492) naar Europa, Afrika en Azië gekomen. Jammer genoeg voor de mensen die er niet tegen kunnen zijn het (goedkope) populaire groenten en is patat bijna niet weg te denken.

Advies: 3 maanden volledig weglaten en daarna een voor een proberen met ruime tussenpozen. Niet iedere intolerantie is chemisch aantoonbaar; voeding is meer dan chemie. In ieder geval is deze jonge dame van haar klachten af.