Depressief eten

Depressief eten

Depressie is een stemmingsstoornis die gekenmerkt wordt door een aanhoudende neerslachtigheid en negatieve gevoelens, gaande van milde ongelukkigheid tot overweldigende wanhoop. Soms zijn bepaalde omstandigheden of iets ingrijpends de aanleiding.

Depressie kan echter ook verschillende lichamelijke oorzaken hebben, zoals een gebrek aan voedingsstoffen, een verstoorde darmflora, chronische ontsteking, hormonale stoornissen, een trage schildklier en het gebruik van bepaalde medicijnen.

Er is niet alleen een wisselwerking tussen de psyche en het lichaam, feitelijk zijn ze één en dienen samen behandeld te worden. spijsverteringsstoornissen kunnen het moeilijk maken om ingrijpende gebeurtenissen te verwerken of uit een depressie te geraken. Deze stoornissen herstellen kan de neerwaartse spiraal omkeren.

Eenvoudig gezegd: ‘voeding in de supermarkt dat de zon niet ziet, zal ook jouw zon niet laten schijnen.’