Osteopathie de podcast

Osteopathie de podcast

Het prachtige beroep van osteopaten is bij velen nog onbekend. Daarom besloot kersverse osteopaat Stefan Lakenman een podcast te maken over wat het beroep precies inhoudt. De eerste twee afleveringen van deze podcast staan nu online.
In de eerste aflevering van de podcast geeft Robert Muts uitleg over het vak. Ook vertelt hij over de klachten die een osteopaat behandelt en geeft hij een casusvoorbeeld.
De tweede aflevering gaat over osteopathie en wetenschap. In Nederland is osteopathie geen reguliere wetenschap. Rik Hoste vertelt je waarom dat niet het geval is en wat het verschil in visie is met reguliere geneeskunde. Ook vertelt hij over de erkenning van osteopathie in andere landen en de moeilijkheid van wetenschappelijk onderzoek bij individuele aanpak.
Je beluistert de podcasts hier. Veel luisterplezier!